La Curiosa

T’agradaria escoltar imatges? Vols veure la música? Quan La Curiosa escolta els colors i les formes, els objectes cobren vida i ballen al ritme de melodies i sonoritats increïbles. Vols tafanejar?

 

Però… Què és La Curiosa?
La Curiosa és un espai per escoltar amb la vista i veure amb les oïdes. Un laboratori per experimentar amb formes, colors, sons, textures, melodies, materials. Treballem a partir de l’observació, l’escolta i el moviment dels objectes. Busquem crear experiències auditives i visuals on les dues disciplines, música i plàstica, s’ajunten per donar vida a un llenguatge híbrid i singular.

 

El resultat de tot el procés, el que finalment arriba al públic, és una síntesi de la nostra exploració, seleccionada i posada en escena des d’una narrativa lúdica i conscient.

 

La nostra recerca és despertar la curiositat. Que el públic de La Curiosa experimenti, creï, jugui, imagini.

Qui són La Curiosa?

L’Alba Marina i la Claudia. Es coneixen des de l’any 2016. A poc a poc van descobrir que compartien l’interès per la creació, l’experimentació i l’aprenentatge. Estan convençudes que les disciplines artístiques haurien de conviure en un mateix espai per enriquir-se. Després de fer-se moltes preguntes, l’any 2019 neix La Curiosa, una companyia que busca respostes a les preguntes que es fan cada dia aquestes curioses creadores.

 

Alba Marina Rivera
És il·lustradora. Els seus llibres viatgen per moltes parts del món. Li agrada dissenyar tallers d’expressió plàstica per a famílies. Sempre que pot, dibuixa, pinta o taca papers, sola o acompanyada.

 

Claudia Gómez
Interpreta, crea i ensenya música. El seu instrument és el piano. Com que és molt curiosa, li agrada buscar noves sonoritats amagades a les joguines, els objectes i altres instruments musicals. Es diverteix especialment quan les arts juguen juntes i busquen llenguatges comuns. L’expressió és la seva recerca.

TEXTURES
Espectacle familiar

Vols saber-ne més sobre TEXTURES?

Dossier |    

Textures és una proposta escènica immersiva per a primera infància basada en l’experimentació visual i sonora. A través d’un llenguatge interdisciplinari i un espai escènic íntim i proper, l’espectacle trasllada el concepte de textura, associat al tacte, cap als camps de l’oïda i la vista, i desplega una experiència sensorial delicada i envoltant.

En la seva nova creació, Textures, el quadre sonor esdevé tridimensional i embolcalla el públic, en una experiència 360º pensada per a infants de 0-5 anys i les seves famílies, que suggereix possibilitats de joc, descoberta i experimentació ulteriors en el públic menut i gran.

L’espectacle Textures és una coproducció de la companyia amb elPetit, Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància i la FiM Vila-seca, Fira de Música Emergent i Familiar.

Vols veure’ns i escoltar-nos?

Reprodueix vídeo
Taller "Anem a buscar textures!"
Espectacle taller familiar

¿Quieres saber más acerca de "Vamos a buscar texturas!"?

Dossier |    

La Curiosa us ofereix un espai per jugar i experimentar amb les textures. Tindreu al vostre abast materials curiosos per descobrir textures amb llums, amb sons i amb elements plàstics.

MUUUUN
Espectacle familiar

Vols saber-ne més sobre MUUUUN?

Dossier |    

MUUUUN és un espectacle per tota la família. Un viatge que neix des de l’abstracció i que a poc a poc ens descobreix un nou planeta on es parla un llenguatge diferent.

 

MUUUUN sorgeix del joc, de l’exploració i de la recerca sense paraules d’un llenguatge comú. L’expressió plàstica i la musical interaccionen en un espai íntim i proper. El moviment d’una inspira els sons. La musicalitat de l’altra ens regala colors i formes.

Vols veure’ns i escoltar-nos?

Reprodueix vídeo
Museu de Quadres Sonors
Espectacle taller familiar

Vols saber-ne més sobre Museu de Quadres Sonors?

Dossier |    

Com dibuixaries un so agut? Com representaries això que escoltes? Un quadre sonor és el resultat visual obtingut a partir d’una inspiració sonora. Els sons ens inspiren textures. Els colors i les formes ens inspiren melodies.

 

Museu de Quadres Sonors és un espectacle-taller per a tota la família, on junts podem explorar les qualitats del so mitjançant l’expressió plàstica.

Vols veure’ns i escoltar-nos?

Reprodueix vídeo
Sona la llum!
Espectacle familiar

Vols saber-ne més sobre Sona la llum?

Dossier |    

Sona la Llum!, és un petit recorregut per diferents racons de la natura a

través dels sons i les imatges plàstiques. Una proposta pels més petits i les seves famílies. Imatges creades a partir de la

llum, sons que ens envolten i ens fan viatjar.

Suggerent, polisensorial i captivador!

Vols veure’ns i escoltar-nos?

Reprodueix vídeo
Agenda

Juliol

14julAll DayTEXTURES, Festival Esbaiola’t, Esterri d’Àneu, 11.00 i 12.30

Contacte

Email: info@lacuriosa.cat
Tel: +34 636337017 / +34 629914200

Distribució Catalunya i Nacional
MonicaDeGira Mònica Gené
Tel: +34 671036421